In het seizoen

Producten van het seizoen

Iedere maand kiezen wij een smaakvol product uit het seizoen dat we extra in het zonnetje zetten.

Deze maand zijn het:

Witte asperges


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asperges
Het seizoen is geopend en de witte Hollandse asperges zijn weer volop verkrijgbaar! Asperges bevatten weinig calorieën maar zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Asperges zijn op allerlei manieren te bereiden: bakken, wokken, frituren, grillen, stomen, maar de meest gangbare manier blijft toch echt het koken. De kooktijd voor asperges is circa 10 minuten. De asperges zijn gaar wanneer u er met een tandenstoker in kunt prikken en vrijwel geen weerstand voelt. Tip: Asperges breken snel als zij direct na het koken worden afgegoten! Laat ze daarom rustig afkoelen.

 

Schoonste groente
Een belangrijk pluspunt van deze groente is dat er voor én in het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Deze middelen worden pas na het oogstseizoen minimaal ingezet en komen niet direct in aanraking met de asperge. Mede daardoor staat dit heerlijke seizoens product in de top drie van schoonste groente van Nederland.

 

In ons assortiment
In ons assortiment vindt u reguliere en biologische asperges. Regulier bieden wij drie variëteiten: AA extra wit, AA, AAA of klasse II grof. Of asperges vers zijn kunt u goed zien en horen. Verse asperges zijn te herkennen aan hun lichte glans en als ze tegen elkaar worden gewreven dan moeten ze een piepend geluid maken.

 

Gratis geschild

Het schillen van asperges neemt veel tijd in beslag. Ook dit jaar bieden wij u  de service aan om uw asperges (wit AA) op bestelling geschild aan te leveren. Wij schillen de asperges vanaf 5 kilo kosteloos, u houdt dan ongeveer 3,5 kilo geschilde asperges over. U ontvangt ook de 1,5 kilo schil waarmee u een heerlijke soep kunt maken.

 

Neem voor meer informatie over ons assortiment contact op via verkoop@vroegop.nl

Waarom kunt u beter producten uit het seizoen kopen?

In hun seizoen zijn groenten en fruit volop verkrijgbaar. Daardoor zijn ze goedkoper. Bovendien zijn ze lekker vers en vol op smaak.

Wanneer u seizoensproducten uit de directe omgeving haalt, wordt het milieu minder belast.

U helpt authentieke Nederlandse groente- en fruitsoorten in stand te houden.