In het seizoen

Producten van het seizoen

Iedere maand kiezen wij een smaakvol product uit het seizoen dat we extra in het zonnetje zetten.

Deze maand zijn het:

Flespompoenen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompoenen zijn er in allerlei vormen en kleuren. Culinair kunt u veel doen met pompoen. Zo kunt u er soep van maken, roosteren, koken, frituren en bakken. En … wist u dat u ook pompoen chutney kunt maken? Ook de pompoenpitten zijn eetbaar. Even roosteren en dan over de salade strooien. Deze week meer over de flespompoen!

 

Flespompoen “Butternut”
De flespompoen, ook wel bekend als de butternut, is een kleine tot middelgrootte pompoensoort met een fles of peerachtige vorm. Het vruchtvlees heeft een nootachtige smaak en heeft weinig pitjes. De flespompoen behoort tot de muskaatpompoenen en wordt vanwege haar boterzachte vruchtvlees ook wel boterpompoen genoemd.

 

Bereiding
De flespompoen dient voor gebruik te worden gewassen. De schil kan gegeten worden en wordt goed zacht bij verhitting. Halveer de pompoen en snijd de pompoen in schijven. Verwijder hierna de draden en de pitten met een lepel of mesje. Het vruchtvlees kan naar keuze in blokjes of reepjes worden gesneden en de pompoen is klaar om bereid te worden.

 

Toepassing
De flespompoen kent enorm veel culinaire mogelijkheden.  Naast de welbekende heerlijke pompoensoep kun je ook pompoentaart, smoothies en zelfs pompoenpudding of pompoenbrood van pompoen maken! Maar ook in zoete gerechten kan de pompoen worden verwerkt.

 

 

Neem voor meer informatie over ons assortiment contact op via verkoop@vroegop.nl

Waarom kunt u beter producten uit het seizoen kopen?

In hun seizoen zijn groenten en fruit volop verkrijgbaar. Daardoor zijn ze goedkoper. Bovendien zijn ze lekker vers en vol op smaak.

Wanneer u seizoensproducten uit de directe omgeving haalt, wordt het milieu minder belast.

U helpt authentieke Nederlandse groente- en fruitsoorten in stand te houden.