In het seizoen

Producten van het seizoen

Iedere maand kiezen wij een smaakvol product uit het seizoen dat we extra in het zonnetje zetten.

Deze maand zijn het:

Steenvruchten


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steenvruchten bevatten een harde pit (de ‘steen’) in het midden van de vrucht, zeer sappig vruchtvlees en een aromatische smaak. Ze kunnen zo gegeten worden, maar zijn ook goed te gebruiken voor verwerking in bijvoorbeeld desserts of taarten. Bewaar de vruchten op een koele plaats; dit kan een gekoelde ruimte zijn, maar dit gaat wel ten koste van de smaak. In ons assortiment steenfruit vindt u o.a. perziken en nectarines.

 

Perziken
De perzik komt niet uit Perzië, zoals de naam misschien doet vermoeden, maar uit Noord- en Midden-China. De perzik heeft geel, wit of rood vruchtvlees en een zachte, behaarde schil die gegeten kan worden. De wilde variant is platter dan de gewone, meer ronde variant. In ons assortiment vindt u Franse witte perziken (maat A en AA), Spaanse gele perziken (maat A en AA) en Spaanse wilde perziken.

 

Nectarines
Een nectarine is een steenvrucht die is ontstaan als mutatie van de perzik. Er is hierbij geen sprake van manipulatie maar van een spontaan opgetreden variant in het genetische erfgoed. Bij de mutatie van perzik naar nectarine heeft de behaarde schil plaats gemaakt voor een gladde, dunne schil. Los van de schil bestaat er geen verschil tussen de perzik en de nectarine. In ons assortiment vindt u Franse witte nectarines (maat A en AA) en Spaanse gele nectarines (maat A en AA).

Neem voor meer informatie over ons assortiment contact op via verkoop@vroegop.nl

Waarom kunt u beter producten uit het seizoen kopen?

In hun seizoen zijn groenten en fruit volop verkrijgbaar. Daardoor zijn ze goedkoper. Bovendien zijn ze lekker vers en vol op smaak.

Wanneer u seizoensproducten uit de directe omgeving haalt, wordt het milieu minder belast.

U helpt authentieke Nederlandse groente- en fruitsoorten in stand te houden.