In het seizoen

Producten van het seizoen

Iedere maand kiezen wij een smaakvol product uit het seizoen dat we extra in het zonnetje zetten.

Deze maand zijn het:

Hollandse spruiten


 

 

 

 

 

 

 

 

Spruiten van Hollandse bodem
Spruiten zijn kleine kooltjes die in de bladoksels van de spruitkoolplant groeien. In 1821 werden spruiten voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld. In het Engels wordt de groente dan ook ‘Brussels Sprouts’ genoemd. Vroeger stonden spruiten bekend om de bittere koolsmaak, maar deze is door de veredeling van nieuwe variëteiten geheel verdwenen. Dankzij het hoge vitamine C gehalte staan spruiten op nummer 2 in de top 10 van de gezondste groenten.

 

Toepassing

Spruiten zijn smaakvol in de stamppot (bijvoorbeeld met kastanjes), gekookt in de bouillon, gehalveerd en roergebakken met een ui of fijn gesneden & roergebakken met rode peper en knoflook.

Waarom kunt u beter producten uit het seizoen kopen?

In hun seizoen zijn groenten en fruit volop verkrijgbaar. Daardoor zijn ze goedkoper. Bovendien zijn ze lekker vers en vol op smaak.

Wanneer u seizoensproducten uit de directe omgeving haalt, wordt het milieu minder belast.

U helpt authentieke Nederlandse groente- en fruitsoorten in stand te houden.