Samenwerking

Samenwerking met de Kweektuin en Tuinderij de Groenteboer

De Oertuin staat voor kleinschalige, veelal biologische, groenteteelt van historische groenterassen en is een samenwerking tussen Vroegop-Windig, Zorgtuinderij De Kweektuin en Tuinderij De Groenteboer.

 

De Kweektuin: Natuurlijk met zorg!
De Kweektuin is een laagdrempelige biologische groentetuinderij en biedt als zorgtuinderij in Mijdrecht sinds 2008 een succesvolle combinatie van zorg voor kwetsbare burgers, biologisch tuinieren en ontmoetingsmogelijkheden. Met respect voor mens en milieu wordt hierbij uitgegaan van mogelijkheden en niet van belemmeringen.

De Kweektuin is een laagdrempelige biologische groentetuinderij waar zelfstandig wonende, kwetsbare burgers in een groene en natuurlijke omgeving een zinvolle dagbesteding kunnen vinden.

Vanuit respect en betrokkenheid en door een positieve omgang wordt gezorgd voor een omgeving die het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling van de deelnemers bevorderen. De drie belangrijke pijlers zijn: zorg voor kwetsbare burgers, biologische tuinbouw en ontmoeting.

 

Tuinderij De Groenteboer: Natuurlijk dichtbij

Tuinderij De Groenteboer in Kamerik, met als eigenaar Frank Drissen en Elsbeth van Apeldoorn,  is een kleinschalige tuinderij waar met plezier en zorg bijzondere en ‘alledaagse’ groenten, fruit en bloemen worden geteeld. Zij telen volgens de principes van de biologische landbouw, met een grote diversiteit aan gewassen. We streven ernaar onze groenten zoveel mogelijk lokaal en regionaal te verkopen.