Teler van de maand

Teler van de maand: Elstar teler Pierre Cobben

 

 

 

 

 

 

 

Het seizoen van de Hollandse Elstar appel is gestart! Deze maand zetten wij een van onze telers van de Elstar appels, Pierre Cobben, in het zonnetje. Pierre is al 45 jaar met veel liefde en passie fruitteler in het familiebedrijf Cadier en Keer in Zuid-Limburg. Wij laten hem nu zelf aan het woord: “Mijn vader is in 1949 gestart met een gemengd bedrijf. Al van jongs af aan hielp ik mee in het bedrijf. Het fruit telen is mij met de paplepel ingegoten. Nadat mijn vader een stapje terug deed, heb ik het bedrijf overgenomen en ben ik mij gaan specialiseren in appels en peren.

 

Elstar appel
Wij telen zelf appels en peren, waaronder de Elstar appel. Het bijzondere aan dit product is de goede kwaliteit en de veelzijdigheid ervan. De Elstar is een stevige appel met een frisse en zoete smaak. Hij is hierdoor niet alleen lekker om uit het vuistje te eten, maar ook te verwerken in veel gerechten. Dit jaar is de Elstar van uitzonderlijke goede kwaliteit door de vele zonuren. Dit zorgt ervoor dat de Elstar nóg voller van smaak is.

 

Milieubewust geteeld
Mijn doel is een zo’n goed mogelijk product te produceren voor de consument. Het is belangrijk dat dit op een milieubewuste manier gebeurt, zowel voor de mensen als voor het milieu. Wij zijn dan ook GLOBALG.A.P. en GRASP gecertificeerd. Hierbij kijken wij op een zeer kritische manier naar de correctheid bij het telen van fruit voor de voedselveiligheid.

 

Toekomst
Inmiddels is de derde generatie in ons familiebedrijf al volop in bedrijf. Met ons vizier op de toekomst innoveren wij zoveel mogelijk op het gebied van teeltwijzen. Arbeidsintensiviteit is hierbij een belangrijk punt. Door gebruik te maken van machines zoals een pluk-o-track, is het plukken minder arbeidsintensief en de arbeidsproductiviteit hoger. Dit komt het fruit ten goede; er is al tijdens het plukken meer tijd op de appels en
peren te controleren en aandacht te besteden aan de kwaliteit van het fruit. Zo kan de consument nog meer genieten van ons product”, aldus Pierre Cobben.