Teler van de maand

Teler van de maand: Nico Duijvestijn

 

 

 

 

 

 

 

Teler van de maand: Kwekerij Nico Duijvestijn

Kwekerij Nico Duijvestijn is een modern tomatenkwekerij van 4 hectare, gevestigd in Honselersdijk. Er worden op de kwekerij pruimtomaten en Coeur de Boeuf tomaten geteeld.

 

“Het oogstseizoen loopt van begin maart tot half november. Wij willen ons graag onderscheiden door een goede service te bieden, door de juiste kwaliteit na te streven en door grote mate van flexibiliteit te hanteren.”

 

Over Coeur de Boeuf

De vertaling van Coeur de Boeuf is ossenhart, deze naam heeft de tomaat te danken aan haar vorm. De Coeur de Boeuf tomaat is een grote stevige tomaat vol vruchtvlees, met een matig sapgehalte en is lekker fris van smaak. Door zijn opvallende vorm is hij gemakkelijk te herkennen en decoratief te gebruiken. Door al deze eigenschappen zijn de toepassingen van deze tomaat veelzijdig en dus onmisbaar in iedere keuken. Anders dan bij de traditionele tomaten is hij optimaal van smaak als de schil nog groen is. De Coeur de Boeuf rijpt van binnen naar buiten en is zowel lichtgroen (in koude gerechten) als rood (in warme gerechten) zeer geschikt. De tomaat laat zich door zijn volle en frisse smaak uitstekend combineren met zachte kazen. Het is ook een tomaat die zich uitstekend laat vullen.