Geschiedenis

Geschiedenis Vroegop-Windig

Vroegop-Windig is een familiebedrijf met een rijke historie. Na eerst een paar jaar ervaring te hebben opgedaan met een eigen winkel in AGF, start Piet Vroegop in 1940 een groothandel in binnenlandse AGF op het Food Center Amsterdam. Na enkele jaren treden ook zijn zoons in dienst en krijgt de groothandel de naam P. Vroegop & Zonen.

 

Om aan de veranderende wens van de klanten te kunnen voldoen, wordt het assortiment uitgebreid met AGF van over de landsgrenzen. Daarom fuseert het bedrijf in 1966 met de firma Ruhe, specialist in citrusvruchten en bananen. Door de overname van Windig in 1996 wordt specifieke kennis van exoten in huis gehaald.

 

Naast de import en verkoop van AGF, neemt ook de logistieke dienstverlening een steeds grotere rol in. In 2006 wordt een ultramodern distributiecentrum in Bleiswijk geopend van waaruit vooral retail klanten worden beleverd.

 

Door de jaren heen hebben wij ons steeds weten aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en klantwensen. Door wederzijdse betrokkenheid en nauwe samenwerking gericht op de lange termijn tussen directie, medewerkers, klanten, leveranciers en partners hebben we ons ontwikkeld tot een solide bedrijf. De passie voor het vak en de kennis van de markt en producten vindt u overal in ons bedrijf terug.